Holmatro – OmniShore


Holmatro is wereldmarktleider op het gebied van innovatieve hydraulische gereedschappen voor technische hulpverlening, industriële toepassingen en special tactics operaties.

Binnen hun ‘Rescue Equipment’ lijn hebben zij onlangs de ‘shoring-wereld’ opgeschud met de introductie van een nieuw en zeer innovatief systeem: OmniShore.

Shoring (Nederlands: stutten) is het proces van het tijdelijk ondersteunen van een gebouw, voertuig, constructie of greppel met struts (stutten) wanneer het gevaar bestaat van instorting (reddingsoperaties) of tijdens reparaties of verbouwingen.

OmniShore – Productpresentatie video en keyvisuals

lancering van een nieuw product

Martijn Rijken en Rutger Rijken-Vrolijk, die samen verantwoordelijk zijn voor het marketinggedeelte van OmniShore (van naming en positionering tot de uiteindelijke productlancering), wilden graag met ons samenwerken om de video en keyvisuals voor de campagne te produceren.

Ten tijde van de productie, toewerkend naar de productlancering, was OmniShore nog niet in definitieve vorm voorhanden. Daarnaast wilden we de stilering in eigen hand kunnen houden. Daarom is er gekozen voor een volledig CGI geanimeerde uitwerking.

“Om een high-end product zoals OmniShore goed neer te kunnen zetten hebben we het visueel vanuit de ‘reallife shoring context’ naar een studio omgeving verplaatst.”

 

skills: concept, storyboarding, product texturing, lighting, animation, compositing, design

“De concurrentie bijt flink in het stof door de lancering van dit revolutionaire shoring product. De campagne moest daar naadloos bij aansluiten.”  

Martijn Rijken – Creative Director

Verhaallijn

Het product kent vele unieke features en benefits (80+). Deze kunnen niet allemaal in de video aan bod komen. Op basis van de belangrijkste (tevens nieuwe en innovatieve) aspecten: compact, intuïtief en veilig zijn daarom de essentiële key features geselecteerd die gepresenteerd worden.

De outline van de video is als volgt:

  • The System: overview & highlights
  • The Setup: building the path to safety
  • The Action: creating & retaining safety

Visueele stijl

In de video laten we verschillende (reddings)setups zien waarin OmniShore wordt toegepast. Zo’n setup ziet er in real life vrij chaotisch uit; er gebeurt heel veel tegelijk. Beeldend hebben we dit zo gestileerd dat de achtergronden één ‘onopvallende’ look hebben ten opzichte van de OmniShore opstellingen. Hierdoor creëren we een interessanter beeld waarbinnen het toegepaste product eruit springt, door omgevingsruis weg te laten.

“De uitdaging was om alle materialen van de OmniShore onderdelen zo realistisch mogelijk na te maken. Daarna heb ik per shot gekeken naar een lichtopstelling om de totale setup, maar ook kleine details, goed uit te lichten.”

Nick Toonen – 3D artist

Productie

Samen met Holmatro bepaalden we, aan de hand van de concept outline van de video, welke opstellingen van OmniShore nodig waren om het verhaal te vertellen. Holmatro leverde vanuit SolidWorks ons de ‘ruwe’ 3D-files waar wij de animatie mee hebben opgebouwd.

De materialen van het totale OmniShore systeem zijn natuurgetrouw nagemaakt, voor de omgevingen zijn we juist een onopvallende donkere kant op gegaan. De uiteindelijke belichting zorgt ervoor dat het product per shot zodanig uitgelicht is dat het goed tot z’n recht komt en details extra aandacht krijgen.

 

Simultaan met de productie van de video hebben we ook de keyvisuals gemaakt. Deze visuals zijn gebruikt voor diverse uitingen binnen de campagne: De website, folders en de beursstand.

“Samen met SPREAD hebben de visuele kracht van deze campagne perfect naar een volgend level kunnen tillen, in lijn met de vorige introducties.”  

Martijn Rijken – Creative Director

Concept: Martijn Rijken, Rutger Rijken-Vrolijk, SPREAD
Script: Rutger Rijken-Vrolijk
Art-Direction: Martijn Rijken, SPREAD
Visuele productie: SPREAD
Audioproductie: Tom Sikkers
Stills retouche: Joost Schrover

In samenwerking met het Holmatro team:
Jilles Duyndam, Manon Hart, René van Eindhoven, Bas Coremans & Marinus Verweijen